Materialenworkshop: Via focussing tot je kracht komen (Deel 1)

Dit is een activiteit in het kader van de ’10 daagse van de geestelijke gezondheid’, dit jaar met het thema Kracht. Meer info vind je op www.samenveerkrachtig.be

Deze workshop wordt begeleid door Liesbet Sourbron (BlinkOut), in co-creatie met Bie Draulans (trainer Focussing) en Maaike Goovaerts (materiaalcoach, reiki).

Wie is Bie Draulans?

“Mijn zoeken naar verbinding met mezelf en anderen bracht me bij de opleidingen (en een job) als kunstzinnig/creatief therapeute en trainer focussing. focusing kwam via een vriendig in mijn leven, 12 jaar geleden, in een tijd waarin het leven pittig was. Focusing was/is zo’n mooi weg naar de unieke gelaagdheid in jezelf dat ik dit wil doorgeven aan anderen. Door mijn pensionering is er tijd vrijgekomen die ik met plezier inzet om deze bijzondere weg bij mensen te brengen die hun leven op hun eigen spoor willen krijgen.”

Wie is Maaike Goovaerts?

“In 2019, vlak voor mijn 40e verjaardag, kreeg ik de diagnose borstkanker. Mijn kinderen waren toen 10, 8, 5 en 3 jaar oud. Ook tijdens de chemo en de bestralingen bleef ik maar doorgaan, me niet bewust van het feit dat ik een rem had en dringend voor mezelf moest gaan zorgen door in de eerste plaats te vertragen. Dat besef kwam pas later. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en ik ben niet meer de ‘catamaran’ die ik vroeger was, ik moet nu veel meer rekening houden met mijn energievoorraad. Ik volgde een Knapp-traject in groep bij BlinkOut, en grijp nu de aangereikte ‘labokansen’ om binnen BlinkOut individuen en groepen te begeleiden vanuit mijn ervaring. Ik geef reiki-sessies en  energetische voetmassages. Ik ga ook heel graag op creatieve wijze  aan de slag aan de hand van materialen.

Wat kan je verwachten van deel 1 van deze workshop?

Maaike leidt deze workshop in aan de hand van haar zelf geschreven sprookje voor volwassenen, genaamd ‘De Draak en de zzzelfjes’. Dit is een fantasierijk kortverhaal dat het belang aan zelfzorg en het toelaten van ook je meer donkere kanten en gevoelens illustreert.

Als spirituele creatieveling zal ze je nadien aan de hand van materialenwerk begeleiden om ook je eigen verhaal visueel en/of tastbaar te maken.

Om 12u nemen we pauze.

Als je er ook voor kiest om de namiddagworkshop mee te volgen, neem je best je eigen lunch mee.

Koffie, thee, water is beschikbaar.

Om 12u45 gaan we verder met het deel 2 van deze workshop.

Je kan kiezen om enkel voor deel 1 of voor beide dagdelen in te schrijven.

  • 1Select Ticket
  • 2Deelnemers
  • 3Betaling
  • 4Bevestiging
Ik schrijf me hier in voor deel 1 van de workshop
Available Tickets: 2
Het ticket "Ik schrijf me hier in voor deel 1 van de workshop" is niet meer beschikbaar.
Total: 0

Datum

vrijdag 06 okt 2023

Tijd

10:30 - 12:00

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen
Liesbet van BlinkOut

Organisator

Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil

Bijkomende Organisatoren

Maaike Goovaerts
Email
moc.liamtoh@nezewletrowteh
INSCHRIJVEN