Alicia Savage

Laden & Lossen 2024 – Expo ‘Droomwereld’

Een groep verborgen creatieve geesten trad in juni 2023 voor het eerst in het daglicht tijdens de expo “(On)zichtbaar”. Samen, stap voor stap, ruimden ze drempels naar zichtbaarheid op. Ze deelden werk en versterkten elkaars creatieve proces, omkaderd door BlinkOut.

Intussen sloegen sommigen een nieuwe weg in, kwamen er anderen bij. Vijf exposanten tonen nu een verscheidenheid aan creaties:

  • Billy Bauwens stelt een reeks foto’s tentoon: ‘Arcadia’ is een kleurrijke wereld waar mens en dier in harmonie leven. Het is geïnspireerd door haar fascinatie voor de schoonheid van dieren en hun leefomgeving. Het is een droomwereld, een utopische plek vanuit bewondering voor de natuur.
  • Guen: ‘Mijn werk streeft ernaar je te raken door middel van verwondering, mysterie en kwetsbaarheid’. Je vindt meer op guendirks.be
  • Claire Piette: In elke mens zit een hele wereld verborgen. Claire ontdekte hoe ze die van haar vorm kan geven met potlood en papier, of met naald en draad. Als je zo vanop een afstandje kan kijken naar die wereld binnenin, valt vooral op wat een mooie, wonderlijke plek dat is, hoe pijnlijk het soms ook voelt.
  • Iris Decabooter is al heel haar leven op zoek naar wie ze echt is, en doet dit door creatief bezig te zijn (muziek luisteren en spelen, kledij ontwerpen en maken, tekenen, schilderen,…). Langzaamaan ontdekt ze laagje voor laagje zichzelf, en hoopt ze dat die zelfkennis en levenswijsheid haar voldoende (veer)kracht geven om zich staande te houden in deze maatschappij. Haar werk weerspiegelt die wens.
  • ‘Anoniem’ kan het best getypeerd worden als Mooimaker en Creatieve Maker op verschillende vlakken. Telkens weer heeft ze er oog voor om kleuren, vormen, materialen, … op een voor haar esthetische manier samen te brengen. Ze houdt niet vast aan 1 bepaalde stijl, al lijkt het experimenteren met kleur wel een constante.

Praktisch:

  • De expo is van 22 t.e.m. 25 juli dagelijks gratis toegankelijk. Het uurschema vind je hieronder. Aan het onthaal krijg je de nodige info.
  • Op dinsdag 23 juli zijn de exposanten van 10 tot 11u zelf aanwezig. Voor de bezichtiging tijdens dat moment hoeft u zich niet in te schrijven. Aansluitend is er voor een beperkte groep om 11u een ‘slow art’ sessie met Joke Lootens (gidse in o.a. S.M.A.K. Gent). Hiervoor dient u zich in te schrijven via deze pagina: “Slow art, een nieuwe manier van kunstbeleving“.
  • Ontdek tegelijkertijd ook ons BlinkHuis, een centraal rustpunt in de binnenstad waar het accent ligt op eigen ritme en ruimte. Een warme plek waar je voorzichtig kan komen tonen waar je van gaat stralen.

Urenschema

Expo 'Droomwereld'

13u - 19u30
Maandag 22/7
Doorlopend en gratis
10u - 12u
Dinsdag 23/7
Aanwezigheid exposanten (10-11u) en aansluitend sessie slow art (apart inschrijven)
13u - 19u30
Dinsdag 23/7
Doorlopend en gratis
11u - 19u30
Woensdag 24/7
Doorlopend en gratis
11u - 17u
Donderdag 25/7
Doorlopend en gratis

Datum

maandag - donderdag 22 - 25 jul 2024

Meer Info

Meer activiteiten

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

Victor Nelen
Victor Nelen
Email
eb.tuoknilb@rotciv

Project- en sociocultureel medewerker

Bijkomende Organisatoren

Billy Bauwens
Billy Bauwens
Meer activiteiten