KoMaan! 2024 – filmvoorstelling ‘women don’t cycle’ met muzikale omlijsting

KoMaan! is een evenement in kader van Maanrock. BlinkHuis Mechelen wil tijdens het Maanrockweekend een toegankelijke belevingsplek zijn onder het motto ‘less is more en slow is just fine’. We voorzien een aanbod van performance, panelgesprek en muziekconcerten. Alle info vind je ook op de Maanrock-website en in de Maanrock-app.

Onze stiltekamer is zaterdag doorlopend open tussen 11 en 22u. 

De stiltekamer is een veilige plek waar je tussen de stroom van activiteiten en de festivalsfeer door even tot rust kan komen. Een rustpunt waar de mallemolen even kan vertragen, waar je terug op eigen ritme kan komen. Een oplaadplek voor iedereen die daar nood aan heeft.

Over deze filmvoorstelling:

Van Brussel tot Tokio, deze vrouwen bewijzen het tegendeel.

Een film over de betekenis van fietsen voor vrouwen in verschillende landen ter wereld. Toen Manon vertrok op haar fietsreis van Brussel naar Tokio, nam ze een camera mee en ontmoette ze onderweg andere vrouwelijke fietsers. Ontdek hun verhalen!

Women Don’t Cycle – The Film (womendontcycle.com)

Enkele reacties over deze film:

“Ik heb de film al 3 keer gezien en telkens raakt die me en ontroert die me op een andere manier. Wat een kracht, wat een schoonheid, wat een warmte! ♥️🚴‍♀️🚴🚵‍♀️♥️”

“Women don’t cycle’ is an inspiring, warm and personal documentary about cycling, slow travelling, and above all, about stong women and their amazing life stories. It is a must-watch for everyone that cares about people and our planet”

Over de filmmaakster, Manon Brulard:

Hallo allemaal! Ik ben Manon, de maker van Women Don’t Cycle. Ik heb deze film gemaakt terwijl ik in 2019 11 maanden lang van Brussel naar Tokio fietste met mijn partner Dries. Een camera meenemen op deze reis was een fantastische manier om ongelofelijke vrouwelijke fietsers in verschillende landen over de hele wereld te ontmoeten en met hen te praten. De film vertelt hun verhalen en ons verhaal van een trage reis van 13.500 km door 21 landen.

Deze reis heeft ons zo geïnspireerd dat we ons nu volledig wijden aan het toegankelijker maken van traag reizen. Toen we terugkwamen, hebben we Welcome To My Garden opgezet, een wereldwijd netwerk van meer dan 5.600 burgers die hun tuinen openstellen zodat reizigers te voet of met de fiets er gratis kunnen overnachten.

Ik ben er trots op dat deze film – gemaakt met nul ervaring, maar met enorm veel doorzettingsvermogen – nu duizenden mensen heeft geïnspireerd om traag te reizen. Ik hoop dat jij er ook van zal genieten!

Over de muzikale omlijsting

Voor en na de film word je getrakteerd op een streepje muziek van enkele Knappers die deelnamen aan de groepssessies ‘omgaan met stress in werk en leven voor vrouwen’.  Deze moedige vrouwen treden vandaag naar buiten met hun muzikaal talent.

Datum

zaterdag 24 aug 2024

Tijd

13:30 - 15:00

Labels

Uitgelicht

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen

Organisator

Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil
QR code