KoMaan! 2023 – voorleessessie sprookje ‘Mama Catamarama’

Maaike Goovaerts leest voor uit eigen werk. Deze keer vertelt ze een sprookje, voor jong en oud.  Dit sprookje gaat over mensen die tijdens of na herstel van burn-out, depressie, maar ook ziekte zoals kanker, MS, … (tijdelijk) niet meer kunnen wat ze voorheen konden.

Maar mama is nog steeds mama, alleen een beetje anders. Of papa is nog steeds papa, maar dan een beetje anders. Hoe leg je uit aan een kind of aan je omgeving dat je nog steeds bent wie je was, maar dan een beetje anders? Door middel van een speelse metafoor van levende bootjes die van vorm kunnen veranderen, wil dit sprookje een handvat bieden.

Het sprookje sluit aan bij thema’s als burn-out, depressie, ziekte (kanker, MS, …) maar benadrukt ook het belang van zelfzorg.

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, alsook voor volwassenen die een handvat zoeken.

 

Meer informatie over Maaike Goovaerts:

In 2019, vlak voor mijn 40e verjaardag, kreeg ik de diagnose borstkanker. Mijn kinderen waren toen 10, 8, 5 en 3 jaar oud. Ook tijdens de chemo en de bestralingen bleef ik maar doorgaan, me niet bewust van het feit dat ik een rem had en dringend voor mezelf moest gaan zorgen door in de eerste plaats te vertragen. Dat besef kwam pas later. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en ik ben niet meer de ‘catamaran’ die ik vroeger was, ik moet nu veel meer rekening houden met mijn energievoorraad.

Toen mij de vraag gesteld werd hoe ik dit aan kinderen zou uitleggen, kwam het beeld van de bootjes spontaan op. En ik besloot er een sprookje van te maken.

 

Praktisch:

-ouders en kinderen zijn welkom om 11u. Je kan eerst op ontdekking gaan in het BlinkHuis.

-om 11u20 gaan we van start met de voorleesessie.

– Na het voorleesmomentje is er de mogelijkheid om hierover in gesprek te gaan. Er zal ook creatief materiaal voorzien worden waarmee kinderen (en volwassenen) aan de slag kunnen om zichzelf, hun ouder of naaste weer te geven en/of de emoties die daarmee gepaard gaan.

 

Datum

zaterdag 26 aug 2023
Verlopen!

Tijd

11:00 - 13:00

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen
Categorie

Organisator

Maaike Goovaerts
Email
moc.liamtoh@nezewletrowteh

Bijkomende Organisatoren

Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil