KoMaan! 2023 – BlinkHuistuinconcert door Tilia Ember

Tilia Ember is het soloproject van Laura Vanden Heede (°1997), een Belgische vocaliste, multi-instrumentaliste en componiste.

Ze heeft een klassieke achtergrond op viool en piano, maar dook vanaf haar 14de in de wereld van pop en jazz. Vanden Heede leerde zichzelf gitaar aan en begon nummers te schrijven.

Hierna speelde ze een aantal jaren solo. In 2015 bracht ze in eigen beheer een eerste album uit: “Inner Child”, onder het pseudoniem Jonna.

Tijdens haar studies aan het conservatorium van Rotterdam startte ze een eigen band: Aka Marakus. Ook richtte ze mee The Bonnie Blues op en speelde ze regelmatig samen met Tom Kestens. Vanden Heede stond met deze projecten op verschillende grote festivals en podia in België en daarbuiten, waaronder Dranouter, Maanrock, Boterhammen in het Park, De Roma, AB, OLT Rivierenhof, Gentse Feesten,… 

Tijdens haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen groeide de drang om terug solo op het podium te staan. Vanden Heede miste de intieme relatie met het publiek, de vrijheid als soloartiest, het schaven aan een nummer tot het overeind blijft in al zijn eenvoud. Met meer know-how als muzikante en meer bagage als mens gaat ze terug naar hoe ze startte.

Laura schrijft popsongs met een klassiek tintje: soms intiem, soms dramatisch en onvoorspelbaar. In de zomer van 2023 komt haar eerste album uit. Voor fans van onder andere Rufus Wainwright, Joni Mitchell, Tori Amos en Tom Waits, is dit concert een aanrader!

(foto van Hans Gaston)

Datum

zaterdag 26 aug 2023
Verlopen!

Tijd

20:00 - 20:30

Labels

Uitgelicht

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen

Organisator

Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil