Feestelijke opening BlinkHuis Mechelen

BlinkHuis Mechelen opent samen met ‘Werk aan je welzijn’ van goede partner Co-Searching

Met veel trots zwieren we op 16 juni de deuren van het tweede BlinkHuis officieel open! Je vindt nu ook in Mechelen een gratis en publiek toegankelijke stiltekamer, een vrijwilligerswerking waar je op eigen ritme kan komen tonen waar je van gaat stralen, een veilige plek voor iedereen die daar nood aan heeft en een warm Huis waar je gewoon mag zijn, een Huis voor en door mensen met onzichtbare drempels en kwetsbaarheden. Voel je meer dan welkom, gewoon én precies zoals je bent.

Samen met ‘Werk aan je welzijn’ van Co-Searching brengen we een gevarieerd programma met panelgesprekken, workshops en een zinderend tuinconcert. Voordien, tussendoor en achteraf ben je heel welkom om een kijkje te komen nemen, een babbeltje te slaan, het glas te heffen, de stilte op te snuiven en het nieuwe BlinkHuis te ontdekken! We kijken er naar uit je te ontmoeten, terug te zien, te verwelkomen.. om je te zien stralen, in BlinkHuis Mechelen!

Sommige activiteiten hebben een beperkt aantal plaatsen, reserveer je (gratis) plekje onderaan deze pagina. Selecteer het gewenste ticket (en aantal personen), vul je gegevens in en klik verder. Je ontvangt een bevestiging van je reservatie. Vragen of problemen? Stuur een mailtje naar eb.tuoknilb@ofni


Programmatie

12:00 – doorlopend
Verbindende babbels & Stiltekamer
Wandel binnen, ontdek, bewonder, beleef, verbind… in BlinkHuis Mechelen! 

12:30 – tot zondag
Start tentoonstelling Hannes Couvreur 
Unwelcome Flowers – Ouverture is een selectie weelderige, barokke stillevens, afgewisseld met intieme portretten van bloemen. Bloemen op hun laatst, en misschien wel op hun mooist. Na een prelude in Ledeberg, opent deze volwaardige foto-expo van de Unwelcome Flowers-reeks in première in Mechelen.
Meer over ‘Ouverture’. Meer over Hannes Couvreur.

13:00 – 14:30
Co-searching on the couch: panelgesprek over werk & mentale gezondheid (Co-Searching)
Met plezier gaan werken: elke werkzoekende droomt ervan en elke werkende streeft ernaar. Tussen droom en werkelijkheid ligt vaak heel wat tussen. Hierdoor ervaren mensen stress of gaan ze op zoek naar een nieuwe job. Er komt voor veel mensen heel wat zoeken bij kijken. En soms lopen mensen vast. In het werk zelf of in hun zoektocht naar werk. In dit panelgesprek bevragen wij enkele interessante sprekers over wat er volgens hen misloopt in de samenleving en wat de oplossingen hiervoor kunnen zijn.

15:00 – 16:00
Lessen uit Coronatijd (Co-Searching)
Covid-19 was een zeer ingrijpende gebeurtenis voor veel mensen. We moesten ons aanpassen aan niet eerder geziene maatregelen zoals lockdowns, mondmaskers en andere. Heel wat nieuwe werkomstandigheden vroegen veel flexibiliteit van ons. In deze workshop proberen we samen de vraag te beantwoorden: welke positieve effecten heeft de Coronacrisis gehad op arbeid? Wat leerden we over onszelf? Hoe waarborg je je autonomie maar ook je verbondenheid wanneer je langdurig thuis werkt?

15:00 – 16:00
Workshop: over prikkels als drempel (BlinkOut vzw)
Wat is overprikkeling? Bestaat er ook onderprikkeling? Hoe kunnen prikkels trigger zijn voor bepaalde emoties? Hoe kunnen prikkels je dagelijkse functioneren belemmeren? Welke zintuigen kunnen er allemaal een rol spelen? Hoe vind ik oplossingen? Deze vragen komen aan bod tijdens de infosessie van Stiene Van den Eynde. Stiene is auticoach met een eigen praktijk Mind-Z.

15:00 – 16:00
Ligconcert (BlinkOut vzw)
In tijden waarin mensen overspannen en overprikkeld zijn, is het meer dan ooit nodig om plekken/momenten te creëren van verbinding en rust in hoofd en lichaam. Muziek is een universele en toegankelijke taal die hierbij kan helpen. Ik ben Seraphine Stragier, muzikante op cello en harp. Met mijn ligconcerten wil ik mensen tot rust brengen, verbinden, ontroeren en doen genieten van een bijzondere klankervaring. Gegarandeerd helemaal zen na deze klankreis!

16:30 – 18:00
Mentaal gezond blijven als sollicitant: tips & tricks van deelnemers (Co-Searching)
Werkzoekend zijn en mentaal fit blijven tijdens het solliciteren is niet evident. Je zelfbeeld en mentale gezondheid op pijl houden vergt veel aandacht. In een samenleving waar arbeid een centrale plaats inneemt in ons leven, is een periode van werkloosheid voor velen een ingrijpende gebeurtenis. Er hangt een negatief beeld rond werkloosheid. Het is een situatie die je als mens kwetsbaar maakt. In deze workshop wisselen we tips uit en zoeken we samen hoe je mentaal gezond kan blijven tijdens het solliciteren.

16:30 – 18:00
Jezelf heruitvinden na burn-out (Co-Searching)
Terugkomen uit burn-out is niet evident. Oude gewoonten hebben naar de burn-out geleid. Nieuwe gewoonten moeten je herstel mogelijk maken. Dit vraagt tijd en doorzettingsvermogen. Er zijn anderzijds ook mogelijkheden om jezelf heruit te vinden. In deze interactieve en ervaringsgerichte workshop wisselen we ervaringen uit over wat je kan doen om je nieuwe ‘ik’ heruit te vinden na deze moeilijke periode.

16:30 – 18:00
Tafelgesprek over onzichtbare drempels (BlinkOut vzw)
Een ervaringsgesprek met mensen die er over kunnen meepraten. Dat stuk waar jij mee zit, dat stuk dat je zo moeilijk uitgelegd krijgt aan de mensen naast je. Nodig hen uit op deze namiddag of kom gewoon zelf, alleen… om dan te vertrekken met het idee dat je er minder alleen in staat dan je denkt? Misschien raak je geïnspireerd of gemotiveerd. Misschien doet het gewoon deugd dat iemand anders het (ook) eens vertelt.

16:30 – 18:00
Workshop: Speeltijd: over energielekken en energiegevers (BlinkOut vzw)
Iedereen heeft nood aan speeltijd, daar staat geen leeftijd op. Soms is het een zoektocht, wat ‘spelen’ mag of kan zijn. Maar speeltijd – vrije tijd kan ook heel vermoeiend zijn. Zijn er onzichtbare drempels die maken dat energie opladen soms een uitdaging is? Heb jij zicht op je energielekken en je energiegevers? Kan je wat concrete tips gebruiken om je energiebalans meer in evenwicht te brengen? Door Natalie Deviaene, co-founder van BlinkOut vzw

18:30 – 19:00
Voorstelling BlinkOut & speech
We openen een tweede BlinkHuis… Soms lijkt het nog een droom! Vol goesting staan we te wachten om ook in Mechelen BlinkMagie te verspreiden. De hobbelige weg ernaartoe maakt de bestemming zoveel mooier. Co-founder An Dours geeft een speech over dit prachtig parcours…

19:00 – 20:00
Tuinconcert Ylva en Renato
Renato Martins en Ylva Berg ontmoetten elkaar in 2004 in de Brussels-Braziliaanse muzieksfeer en speelden in de afgelopen jaren in verschillende groepen samen. Tijdens dit optreden nemen ze je als duo mee naar de sonore wereld van melodieën en creatieve percussie.’ (meer lezen)

20:00 – 21:30
Verbindende babbels & nazinderen
Babbel, ontmoet, beleef, vertel, verbind.

Datum

donderdag 16 jun 2022
Voorbij

Tijd

12:00 - 21:30

Labels

Uitgelicht

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen

Organisator

Walter van co-searching
Email
eb.gnihcraes-oc@retlaw

Bijkomende Organisatoren

Natalie Deviaene
Natalie Deviaene
Telefoon
+32473248169
Email
eb.tuoknilb@eilatan

Vormingsmedewerker - Dagelijks bestuur BlinkOut

An Dours
An Dours
Email
eb.tuoknilb@na

Dagelijks bestuur BlinkOut

QR code