VeerkrachtWeek: zelfzorg: een uitdaging? (empathiecirkel – online)

“Hoe gaat het ermee?” … een klassiek begin van een gesprek, en dikwijls meteen een uitdaging. Herkenbaar? Soms lukt het je om iets te vertellen over hoe het écht met je gaat, vanuit een eerlijke kwetsbaarheid, een kwetsbare eerlijkheid. En dan, vanuit goede bedoelingen, krijg je misschien weer andere klassiekers te horen: “zorg goed voor uzelf!” of “als ik iets kan doen, laat maar weten he?”. Wat doe je daar dan mee?

Want … wat als zelfzorg nu net één van je uitdagingen is? Dat je al blij bent als je tanden eens gepoetst raken? Dat je eigelijk geen flauw idee hebt wat je nu precies nodig hebt. Dat je verdwaalt in dingen die voor andere mensen vanzelfssprekend lijken te zijn.

Wat als je voelt dat steun en hulp zeker welkom zijn, maar je geen idee hebt hoe eraan te beginnen. Wat? Wie? Wanneer? En hoe zal de ander reageren als ik iets vraag?

Soms lukt het net wel, een moment dat je deugd doet, soms onverwacht. Of dat je iets kunnen betekenen voor iemand anders. Wat werkt er voor jou?

Er is dus heel wat mogelijk om te verkennen vanuit onze eigen kwetsbare ervaring. Zoals altijd kan je praten over wat op dat moment voor jou belangrijk is.

Online

Deze empathiecirkel wordt online aangeboden. We eerste 5 à 10 minuten nemen we tijd om aan te komen en het onszelf gemakkelijk te maken: een dekentje, een theetje, …Natuurlijk nemen we een minuutje stilte, gevolgd door een kort rondje. Erna praat ik even over het onderwerp en leg de methode uit, om er dan meteen aan te beginnen. Achteraf blijf ik nog even beschikbaar online, voor wie graag nog even blijft om te verbinden of te zakken.

Wat is een empathiecirkel?

Een empathiecirkel volgt een eenvoudige en duidelijke structuur, die wat anders verloopt dan een alledaags gesprek. Dit kan wat ongewoon aanvoelen in het begin. Ik zal de groep stap voor stap vertrouwd maken met de methode. De bedoeling is dat jij ruimte krijgt om woorden te zoeken voor wat er in jou omgaat, en dat je de kans krijgt om je hierin gehoord te voelen. Op je eigen ritme.

Graag tot dan,
Nele

 

De VeerkrachtWeek is een week waarin we gratis gevarieerde activiteiten aanbieden om jullie te laten kennismaken met onze organisatie. Laagdrempelig, familiaal en warm. Wees welkom om BlinkOut te ontdekken!

Wens je meer te weten over de VeerkrachtWeek, klik hier.

Ben je benieuwd naar andere VeerkrachtWeek activiteiten check onze kalender.

Datum

maandag 29 nov 2021
Verlopen!

Tijd

10:00 - 12:30

Locatie

Online
Zoom-app

Organisator

Nele Haelvoet
Nele Haelvoet
Telefoon
0485.32.75.14
Email
moc.liamnotorp@teovleahelen
Website
https://blinkout.be/nele/