VeerkrachtWeek – Empathiecirkel – Levend verlies

Levend verlies, kwetsbaar verdriet. (empathiecirkel)

Leven met onzichtbare drempels kan een grote invloed hebben op je dagdagelijkse leven, soms door grote uitdagingen, soms door schijnbaar onooglijke details. Dat kan heel kwetsbaar voelen, frustrerend zijn. Je kunt botsen op je gevoel van onmacht, falen. Want wat niet (meer) kan, is soms zo pijnlijk aanwezig.

Manu Keirse spreekt over ‘levend verlies’. Er is niet iemand gestorven of vertrokken, maar een deel van jezelf is er niet (meer). Dit staat in rauw contrast tot wat je vroeger kon, tot wat anderen wel moeiteloos schijnen te kunnen of tot de hoge lat die de maatschappij ons voorhoudt. Dit kan tot een rouwproces leiden, dat vaak niet zachter wordt met de tijd, omdat je er elke dag weer mee geconfronteerd wordt.

Dit verdriet is kwetsbaar, en mag ook een plaats krijgen. In deze empathiecirkel geven we ruimte aan wat hierover leeft, bij elk van ons wellicht op een heel unieke manier.

En wat gebeurt er als we dit verdriet stilletjes aan integreren in ons leven? Wat leren we gaandeweg, ondanks de uitdaging? Ook hiervoor kan er ruimte zijn, of voor gelijk wat voor jou op dat moment belangrijk is.

Praktisch

We spreken af in het Coyendanspark, aan de Herberg Macharius. Daar nemen we elk een stoel en zoeken een rustige plek voor een empathiecirkel, met een kleine groep (maximum 6 personen).

Bij lichte regen kunnen we onder het afdak zitten. Als het stormachtig zou zijn ofzo, zal er een alternatief voorzien worden. Je wordt daarvan op de hoogte gebracht per mail, ten laatste de avond voordien.

Tot slot: wat is een empathiecirkel?

Dit is een gestructureerde gespreksvorm die een ruimte creëert waar je woorden kunt zoeken voor wat er in jou omgaat, en waar je de kans krijgt om je hierin gehoord te voelen. De methode is heel eenvoudig om aan te leren en wordt stap voor stap begeleidt door kLinker Nele, die hierin een ervaren facilitator is.

Tot dan!

P.S.: dit onderwerp is geïnspireerd door het boek ‘Zinvol Ziek’ van Lynn Formesyn. In het hoofdstuk ‘Levenslang’ maakt ze ruimte voor ‘verliesverdriet, chronisch in de rouw’ (p. 38 – 45). BlinkOut heeft een exemplaar van het boek liggen én een luisterversie, ingesproken door Lynn. Vraag er gerust naar aan het onthaal.

Praktisch:

  • Inschrijven vooraf is nodig en kan hieronder.
  • Ingeschreven en je kan je onverwachts toch niet deelnemen? Laat het even weten, dan komt jouw ticket vrij voor andere geïnteresseerden.

De VeerkrachtWeek is een week waarin we gratis gevarieerde activiteiten aanbieden om jullie te laten kennismaken met onze organisatie. Laagdrempelig, familiaal en warm. Wees welkom om BlinkOut te ontdekken!

Wens je meer te weten over de VeerkrachtWeek, klik hier.

Ben je benieuwd naar andere VeerkrachtWeek activiteiten check onze kalender.

Uitverkocht!

Datum

dinsdag 28 sep 2021
Verlopen!

Tijd

13:30 - 16:00

Locatie

Op locatie
Zie omschrijving

Organisator

Nele Haelvoet
Nele Haelvoet
Telefoon
0485.32.75.14
Email
moc.liamnotorp@teovleahelen
Website
https://blinkout.be/nele/