Deprecated: Creation of dynamic property Kava_Theme_Setup::$layout is deprecated in /data/sites/web/blinkoutbe/www/wp-content/themes/kava/config/layout.php on line 11

Deprecated: Creation of dynamic property Jet_Theme_Core\Plugin::$template_conditions_manager is deprecated in /data/sites/web/blinkoutbe/www/wp-content/plugins/jet-theme-core/includes/plugin.php on line 135
Veerkracht (empathiecirkel) | BlinkOut

Veerkracht (empathiecirkel)

‘Veerkracht’, waar associeer jij dit mee? Denk je aan een springeer, of een spiraal? Hoor je kracht, pit, energie, moed, volharding? Zie je een pluimpje voor je, vederlicht, kwetsbaar en zacht?

In woordenboek-taal komt veerkracht neer op “het vermogen om terug te veren na iets dat een impact veroorzaakt heeft”.

Tot slot, is het (her)opbouwen van veerkracht vooral een individueel proces, of kunnen we het (ook) zien als een gedeelde verantwoordelijkheid van jou en je omgeving, misschien zelfs de maatschappij?

Kleine en grote vragen om vanuit je persoonlijke ervaring te verkennen in de volgende empathiecirkel.

Knus en gezellig in BlinkOut

De laatste empathiecirkel van het jaar zal plaatsvinden in BlinkOut. We houden de CO2 meter in de gaten en zorgen voor aangepaste ventilatie. Het kan wat frisjes zijn, doe dus een dikke (kerst)trui aan. Er zijn zoals altijd dekentjes, thee, koffie …en een koekje!

De eerste 5 à 10 minuten nemen we tijd om aan te komen en het onszelf gemakkelijk te maken. We zoeken een plekje dat goed voelt, en nemen een minuutje stilte, gevolgd door een kort rondje. Daarna praat ik even over het onderwerp en leg de methode uit, om er dan meteen aan te beginnen aan de empathiecirkel.

Wat is een empathiecirkel?

Een empathiecirkel volgt een eenvoudige en duidelijke structuur, die wat anders verloopt dan een alledaags gesprek. Dit biedt enerzijds voorspelbaarheid, en kan anderzijds wat ongewoon aanvoelen, zeker in het begin. De bedoeling van een empathiecirkel is dat jij ruimte krijgt om woorden te zoeken voor wat er in jou omgaat, en dat je de kans krijgt om je hierin gehoord te voelen. Op je eigen ritme, ik zal de groep stap voor stap begeleiden.

Graag tot dan,
Nele

Datum

donderdag 23 dec 2021
Verlopen!

Tijd

14:00 - 16:30

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

Nele Haelvoet
Nele Haelvoet
Telefoon
0485.32.75.14
Email
moc.liamnotorp@teovleahelen
Website
https://blinkout.be/nele/