VeerkrachtWeek: Betrouwbaarheid (empathiecirkel)

Betrouwbaarheid: kan ik op jou rekenen? (empathiecirkel)

Het is misschien niet zo evident om woorden te geven aan betrouwbaarheid, en het is net dàt waar we ruimte voor zullen maken tijdens deze empathiecirkel.

Op de website synoniemen.net vind ik enkele suggesties: openhartigheid. Onkreukbaarheid. Oprechtheid. Trouwhartigheid. Een andere hulplijn komt via Brené Brown. Zij beschrijft betrouwbaarheid als “doen wat je zegt dat je zult doen, telkens opnieuw, om betrouwbaarheid op te bouwen in een relatie, ook met jezelf.”

Betrouwbaarheid is dus ook “niet méér te beloven dan wat voor jou haalbaar is”. Dit steunt op jouw (groeiend) in- en overzicht over je mogelijkheden én grenzen, zodat je leert om hier eerlijke woorden voor te vinden. En hoe ga je om met een belofte die je gemaakt hebt, maar toch niet kunt nakomen? Dit houdt ook in dat je kunt (of leert) omgaan met prioriteiten, ook deze die met elkaar in competitie zijn, of lijken te zijn. Trouwens, hoe word jij graag behandeld door iemand anders als het over deze zaken gaat?

Betrouwbaarheid is misschien kortweg samen te vatten met de vraag “kan ik op jou rekenen?” (en ja, de varianten “kan jij op mijn rekenen?” en “kan ik op mezelf rekenen?” horen daar ook bij).

Er is dus heel wat mogelijk dat we vanuit onze eigen ervaring kunnen verkennen tijdens de empathiecirkel. Zoals altijd is er ruimte voor gelijk wat er leeft op dat moment.

Wat is een empathiecirkel?

Dit is een gestructureerde gespreksvorm die een ruimte creëert waar je woorden kunt zoeken voor wat er in jou omgaat, en waar je de kans krijgt om je hierin gehoord te voelen. De methode is heel eenvoudig om aan te leren en wordt stap voor stap begeleid door kLinker Nele, die hierin een ervaren facilitator is.

Tot dan!
Nele

 

De VeerkrachtWeek is een week waarin we gratis gevarieerde activiteiten aanbieden om jullie te laten kennismaken met onze organisatie. Laagdrempelig, familiaal en warm. Wees welkom om BlinkOut te ontdekken!

Wens je meer te weten over de VeerkrachtWeek, klik hier.

Ben je benieuwd naar andere VeerkrachtWeek activiteiten check onze kalender.

Uitverkocht!

Datum

donderdag 28 okt 2021
Verlopen!

Tijd

13:30 - 16:00

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

Nele Haelvoet
Nele Haelvoet
Telefoon
0485.32.75.14
Email
moc.liamnotorp@teovleahelen
Website
https://blinkout.be/nele/