Empathiecirkel

De empathiecirkel van juli gaat over kwetsbaarheid en vertrouwen

Wat komt eerst, vertrouwen of kwetsbaarheid? Moet je iemand eerst vertrouwen voor je kwetsbaar kunt zijn met hen? Of is het net een moment van gedeelde kwetsbaarheid dat vertrouwen helpt opbouwen? (vrij naar Brené Brown)

Voelt het kwetsbaar als je iemand in vertrouwen neemt? En als iemand zich kwetsbaar opstelt, bijvoorbeeld door hulp te vragen of een fout toe te geven, heeft dat een effect op jouw vertrouwen in die andere persoon?

Is het voor jou moeilijk om vertrouwen op te bouwen als er geen ruimte is voor kwetsbaarheid? Zijn er andere dingen die een invloed hebben op jouw vertrouwen in iemand?

Dit zijn slechts enkele vragen die we kunnen verkennen tijdens de empathiecirkel. Je kunt praten over alles dat ook maar enigsins met dit thema te maken heeft, of zelfs over helemaal iets anders.

Ook op 24 augustus is er een empathiecirkel gepland, met een thema dat eind juli aangekondigd zal worden.

Praktisch

We spreken in het Coyendanspark, aan de Herberg Macharius. Daar nemen we elk een stoel en zoeken een rustige plek voor een empathiecirkel, met een kleine groep (maximum 6 personen).

Bij lichte regen kunnen we onder het afdak zitten. Als het stormachtig zou zijn ofzo, zal er een alternatief voorzien worden. Je wordt daarvan op de hoogte gebracht per mail, ten laatste de avond voordien.

Tot slot: wat is een empathiecirkel?

Dit is een gestructureerde gespreksvorm die een ruimte creëert waar je woorden kunt zoeken voor wat er in jou omgaat, en waar je de kans krijgt om je hierin gehoord te voelen. De methode is heel eenvoudig om aan te leren en wordt stap voor stap begeleidt door kLinker Nele, die hierin een ervaren facilitator is.

Tot dan!

Inschrijven

Empathiecirkel vertrouwen
Beschikbare Tickets: 3
Het ticket Empathiecirkel vertrouwen is niet meer beschikbaar.

Datum

dinsdag 24 aug 2021

Tijd

10:00 - 12:30

Kosten

Gratis

Locatie

Coyendanspark, aan de Herberg Macharius
Bij regenweer via Zoom

Organisator

Nele Haelvoet
Email
nelehaelvoet@protonmail.com
INSCHRIJVEN

Hey, hoe vind je onze nieuwe website..?
We horen graag je mening!