Cirkel: Hoe ervaar jij stilte in jezelf in een wereld vol prikkels? (We have the choice)

 

Corona bracht voor velen een periode van terugtrekking en verstilling. Intussen draait de samenleving terug op volle toeren. We kunnen elkaar weer ontmoeten, reizen, winkelen, … Wat doet de heropstart van alle bedrijvigheid en sociale activiteiten met jou? Waar geniet je van en waar verlies je jezelf soms in? Hoe vind jij te midden van deze levendigheid en drukte al dan niet de stilte in jezelf?  

Welkom om jouw ervaring te delen in de Cirkel. Een Cirkel van We have the choice is een eigentijdse, creatieve vorm van een oud ritueel. Een Cirkel creëert nieuwe ruimte voor verbinding, potentieel en veerkracht en biedt ons een kwalitatief moment waarin we stil worden en met elkaar delen wat er leeft in ons, in woorden, in stilte of op een andere manier. 

Een Cirkel wordt begeleid door minstens twee ervaren facilitators en duurt ongeveer anderhalf uur. Het ritueel wordt geopend met een moment van verstilling. Dan is er de uitnodiging om vanuit eigen ervaring te delen naar het midden. Ieder spreekt zijn taal. De Cirkel is geen heen en weer gesprek. Nadat iemand deelt, is er telkens een moment van stilte. Er wordt gedeeld over wat ons wezenlijk raakt als mens. Gewoon aanwezig zijn en luisteren is ook prima. 

We have the choice is gegroeid uit een burgerinitiatief van Kristin Verellen – die haar levenspartner Johan Van Steen verloor in de aanslagen van Maalbeek op 22 maart 2016 – en een kring van vrienden. Sinds de aanslagen begeleidt We have the choice Cirkels, zowel op locatie als online, in verschillende contexten op belangrijke kantelmomenten.

Deze Cirkel is een initiatief van We have the choice en BlinkOut in het kader van de stilteweek. 

Heb je zin om er bij te zijn? Welkom! 

Deelname is gratis.
Een kleine vrije bijdrage kan, indien gewenst, de avond zelf.
 

Graag inschrijven via onderstaande link!

Meer info over We have the choice op https://wehavethechoice.com/ 

 

Datum

dinsdag 26 okt 2021
Voorbij

Tijd

19:00 - 21:30

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

Hanne V. van BlinkOut
Hanne V. van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@v.ennah
QR code