Bosbad Lembeekse Bossen

Bosbaden betekent jezelf onderdompelen in het bos: vertragen, verstillen, verwonderen en verbinden.  

Door te vertragen en te verstillen merkt je veel meer op wat zich onderweg aandient: de wind door je haren, de takken die ruisen, de geur van natte bosgrond, de koude op je wangen, vogels, eekhoorntjes en andere dieren …  De schoonheid van de natuur brengt een gevoel van verwondering met zich mee, en ook een gevoel van verbondenheid. Zowel met de natuur, met jezelf als met de andere deelnemers.  

Dat dit deugd doet, tonen ook wetenschappelijke studies aan: bosbaden werkt ontspannend, verlaagt je stressniveau, zorgt voor een betere concentratie, verhoogt je creativiteit, …. 

Geen overbodige luxe in onze drukke Westerse maatschappij vol prikkels, geluiden en jachtigheid. En ook een heel natuurlijk iets… Want leefden miljoenen jarenlang geleden de mensen niet met en in de natuur? En wat is daar nog van overgebleven? Geen wonder dat mensen na een bosbad soms spreken over een gevoel van thuiskomen. 

Concreet: we gaan voor 3 uur met maximum 10 personen het bos in, ongeacht het weer. Voorzie jezelf dus voor extra laagjes, warme kledij, regendicht moest het nodig zijn. Ook een extra fleecedekentje en een warm drankje voor de momentjes van stilzitten kunnen een zegen zijn! Enkel bij storm gaat het bosbad niet door. 

Praktisch: samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen ter plaatse geraakt. Lukt het je niet om naar Lembeke te rijden? Of kom je met de wagen en kan er nog iemand met je mee? Laat het me weten via eb.tuoknilb@eifos

Uitverkocht!

Datum

donderdag 30 dec 2021
Voorbij

Tijd

13:30 - 16:30
Categorie

Organisator

Sofie Goethals
Sofie Goethals
Email
eb.tuoknilb@eifos

Coach Klinktraject

QR code