Bosbad: dankbaarheid, oogsten, vieren

Bosbaden betekent jezelf onderdompelen in het bos. Dit brengt vertraging, verstilling, verwondering en verbinding met zich mee.

Er zijn geen wetenschappelijke studies voor nodig om te bewijzen dat dit deugd doet :-). Nochtans zijn die studies er wel, en die tonen aan dat bosbaden ontspannend werkt,  je stressniveau verlaagt, zorgt voor een betere concentratie, je creativiteit verhoogt, …. 

Eigenlijk is het een heel natuurlijk iets… Want leefden miljoenen jarenlang geleden de mensen niet met en in de natuur? Daar blijft de dag van vandaag niet zo veel van over, helaas. In onze drukke Westerse maatschappij vol prikkels, geluiden en jachtigheid. Vandaar dat het mij niet verwondert dat mensen na een bosbad soms spreken over een gevoel van thuiskomen. De natuur is ook onze thuis…

September is de laatste zomermaand, de laatste maand van overvloed, vooraleer we de herfst induiken. Het thema van dit bosbad sluit hierbij aan: dankbaarheid, oogsten, vieren.

Praktisch

  • We gaan met max 10 pers het bos is, voor een 3-tal uur (max 3 km wandelen)
  • We blijven vaak ter plaatse om in de stilte te gaan en onze zintuigen wakker te maken
  • Kruidenthee en natuurlijke versnapering wordt door ons voorzien, breng gerust iets extra mee als je dat wil
  • We verzamelen op de parking van speelbos Kwadenbos, Bellebargie 59 in Waarschoot
  • Iedereen is welkom!

Inschrijven kan je doen via onderstaande link. Heb je twijfels, vragen, onzekerheden, …? Aarzel niet om mij te mailen of bellen, samen kijken we naar wat jij nodig hebt.

Extra – auto: kom je zelf met de wagen en neem je graag nog iemand mee? Of lukt het je niet om naar Lembeke te rijden? Laat het mij in beide gevallen weten via eb.tuoknilb@eifos.  Zo zorgen we samen dat iedereen ter plaatse geraakt!

Warme bosgroet,

Sofie

Datum

donderdag 08 sep 2022
Verlopen!

Tijd

09:30 - 12:30

Kosten

Gratis

Locatie

Op locatie
Zie omschrijving

Organisator

Sofie Goethals
Sofie Goethals
Email
eb.tuoknilb@eifos

Coach Klinktraject

QR code