Lembeekse bossen

Bosbad Lembeekse Bossen

Voor mij is bosbaden (ofwel Shinrin Yoku) een natuurlijk iets, dat niet weg te denken is uit mijn leven. Sinds ik een opleiding tot Shinrin Yoku-gids volgde, én door heb dat wat voor mij als zo natuurlijk aanvoelt onbekend terrein is voor anderen, ben ik mensen beginnen meenemen op bosbad.

Miljoenen jarenlang geleden leefden de mensen met en in de natuur. Vandaag de dag blijft van dit contact met de natuur niet zo veel over, helaas. Nochtans is de nood eraan heel hoog, in onze drukke Westerse maatschappij vol prikkels, geluiden, jachtigheid,… Dat mensen na een bosbad vaak spreken over een gevoel van thuiskomen verbaast mij niets. Want de natuur is onze thuis…

Bosbaden betekent (figuurlijk) een bad nemen in het bos, door jezelf er helemaal in onder te dompelen. Deze rustige onderdompeling brengt vertraging, verstilling, verwondering en verbinding met zich mee.

Tal van wetenschappelijke studies tonen de heilzame werking van bosbaden aan: het geeft ontspannend,  je stressniveau verlaagt, het zorgt voor een betere concentratie, je creativiteit verhoogt, …. Zelf heb ik die studies niet nodig om te weten hoe deugdoend het is is :-).

Dit bosbad heeft een extra dimensie: 21 december is de kortste dag van 2022, en de zon gaat onder om 16u40. We vertoeven dus een half uurtje in het donker.

Praktisch

  • We gaan met max 10 pers het bos is, voor een 3-tal uur (max 3 km wandelen)
  • We blijven vaak ter plaatse om in de stilte te gaan en onze zintuigen wakker te maken
  • Zorg voor voldoende warme kledij, een laagje extra bij hebben kan nooit kwaad
  • Kruidenthee en een versnapering wordt door mij voorzien, breng gerust iets extra mee als je dat wil
  • We verzamelen op de parking van de Lembeekse Bossen, Tragelstraat 10 (dus NIET in het Blinkhuis in Gent).

Inschrijven kan je doen via onderstaande link. Vergeet aub niet je telefoonnummer in te vullen.

Extra – auto: kom je zelf met de wagen en neem je graag nog iemand mee? Of lukt het je niet om naar Lembeke te rijden? Laat het mij in beide gevallen weten via eb.tuoknilb@eifos.  Zo zorgen we samen dat iedereen ter plaatse geraakt!

Heb je twijfels, vragen, onzekerheden, …? Aarzel niet om mij te mailen of bellen, samen kijken we naar wat jij nodig hebt.

Warme bosgroet,

Sofie

Datum

woensdag 21 dec 2022
Voorbij

Tijd

14:00 - 17:00

Kosten

Gratis

Locatie

Op locatie
Zie omschrijving
Categorie

Organisator

Sofie Goethals
Sofie Goethals
Email
eb.tuoknilb@eifos

Coach Klinktraject

QR code