BlinkOut – Dansstorm – Lijftaal (performance)

Gedurende het weekend van 15 september – 17 september komt Dansstorm naar Mechelen en BlinkOut danst mee!

Van 15 t.e.m. 17 september 2023 bezetten we Mechelen met dans in al haar vormen. Trek je dansschoenen aan en laat van je horen! Breakdance, tango, salsa, dabke, linedance, hiphop, dancehall,… Of je nu alleen danst of in groep, een dansproject hebt of gewoon goesting om te dansen, we willen je betrekken bij het stadsfestival DANSSTORM. Wees zelf actief deel van het programma en zet jouw dans op de kaart.


BlinkOut presenteert: Lijftaal – Een performance over gezien en gehoord worden. 

Deze dansvoorstelling wordt uitgevoerd door Lotte Kolpa. Het is een korte performance van 15 minuten waarin woord en lichaam elkaars hand vasthouden en met elkaar gaan dansen.

Lotte is een studente sociaal-cultureel werk die zich steeds omringt met beeldende kunst, woordkunst en dans. Dansen en kruisbestuivingen maken met verschillende disciplines en artiesten zaten er altijd al in. Deze performance is daarom geen uitzondering. Eerder trad ze 2 jaar op rij op tijdens MAYDAY MAYDAY festival, een kunstfestival door studenten met ondersteuning van Campo, in Gent. Daar experimenteerde ze samen met Maïté Egeolu rond contactimprovisatie en video installatie.

Dit keer belichaamt Lotte de stem van Maïté, die haar zelfgeschreven stuk brengt. De performance loopt verder begeleid door onuitgebrachte muziek van NEWRA. tijdens de korte voorstelling van ongeveer 15 minuutjes, poogt Lotte woorden te vertalen in dans en beweging. Kijk, luister en geniet!

– Performance 1: 14-14.15u
– Performance 2: 14.45u-15u
De stiltekamer is steeds toegankelijk tussen 13 en 18u. Voel je heel erg welkom!

 

Datum

zondag 17 sep 2023
Verlopen!

Tijd

14:00 - 15:00

Labels

Uitgelicht

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen
Categorie

Organisator

Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil