Veerkrachtweek: een hobbyclub voor gewoonte-knutselaars (introductieworkshop-online)

 

Goede gewoontes maken het leven aangenamer en makkelijker. Straffer geformuleerd; De kwaliteit van je leven drukt zich uit in de dagelijkse handelingen die je stelt. Deze dagelijkse handelingen vormen vaak gewoontepatronen die we uitvoeren zonder erbij na te denken. Ga maar na: Een gezond gebit is het resultaat van de dagelijkse gewoonte om je tanden te poetsen. Je kennis is het resultaat van je leergewoontes en de rommel in je huis het resultaat van je opruimgewoontes. Verander je gewoontes en je verandert de kwaliteit van je leven.

Helaas is het aanleren van nieuwe gewoontes moeilijk en onaangenaam. Daarom wil ik graag met andere Klinkers en Blinkers een ruimte creëren waarbinnen samen wordt nagedacht over en geëxperimenteerd met methodes die jou helpen om nieuwe gewoontes in je leven te installeren. We doen dit uiteraard zonder onszelf bijkomende stress van “moeten veranderen” op te leggen en de leden zelf bepalen het verloop en de frequentie van de bijeenkomsten. Derhalve: een hobbyclub voor gewoonte-knutselaars.

 

Tijdens de veerkrachtweek van 28 feb – 4 maart worden er twee informatiesessies gegeven: één in het Blinkhuis, op maandag 28 feb van 14 tot 17 uur en één online op donderdag 3 maart van 14 tot 16 uur. Tijdens deze sessies wordt het idee uiteengezet en feedback gevraagd. Dit om te zien of er interesse is. Je aanwezigheid is geheel vrijblijvend. Later kun je beslissen om al dan niet mee te knutselen.

Wil je wat meer over mij weten?

Mijn naam is Alex Klijn (°1969). Ik volg het Klink-traject om na jarenlang gesukkel met mijn mentale en fysieke gezondheid opnieuw aansluiting te vinden bij “het gewone leven”. De lange periodes van ziekteverlof hebben mij geleerd hoe belangrijk goede gewoontes zijn om een levensstijl te handhaven of te ontwikkelen die bijdraagt tot genezing en herintegratie in de maatschappij.

Derhalve ben ik geïnteresseerd in en experimenteer ik met het aanleren van nieuwe gewoontes. Naast mijn gezond verstand en intuïtie maak ik hiervoor gebruik van de gereedschappen die ik in de loop van mijn leven heb leren hanteren; door mijn job als leerkracht NCZ, als begeleider van filosofische dialogen, als mindfulnesstrainer en als enthousiaste deelnemer aan allerhande workshops dan wel ceremoniën in verschillende spirituele tradities.

Datum

donderdag 03 mrt 2022
Voorbij

Tijd

14:00 - 16:00

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

'kLinker Alex
Email
moc.liamg@njilk.xela
QR code