Het is een jaarlijkse traditie geworden. Ook dit jaar zet stad Gent met een breed toegankelijk, stadsbreed programma graag in op het versterken van veerkracht in Gent.

Dit jaar doen ze dat zelfs met een ‘10(0)-DAAGSE VAN DE VEERKRACHT’! 

Een 10(0)-daagse betekent een kernprogramma van 10 dagen (1-10/10) met een uitloop van 90 dagen daarna!  Ze zijn er van overtuigd zo te kunnen zorgen voor een betere spreiding van het programma, maar ook dat we meer effect kunnen bereiken bij mensen door over een langere periode een aanbod te creëren.

THEMA

Nieuw dit jaar is dat ze duidelijk focussen op een thema: het belang en de kracht van verbondenheid voor het mentaal welbevinden. Onder de slogan SAMEN VEERKRACHTIG.  Dat iedereen kwetsbaar is, werd meer dan ooit duidelijk. En in tijden waar verbondenheid onder druk staat, is het belang ervan extra voelbaar.

Wij organiseren 3 ontmoetingsmomenten waar verbondendheid centraal staat:

Jezelf troosten
Woensdag 6 oktober

Dat vraagt moed. Krachtige verbinders vertellen in deze workshop over hun eigen pad en zoektocht naar zelfzorg. Wat zorgt bij jou voor op- en ontlading? Hoe groet je verdriet als ze ongevraagd voor je staat? Hoe maak ik ‘de val’ minder zwaar voor mezelf? Opdagen voor jezelf, zacht zijn voor jezelf en ruimte geven aan jezelf.

Tickets en info vind je hier

___

Ge zijt niet alleen die verbinden moeilijk vindt…
Donderdag 7 oktober

BlinkOut maakt tijd voor ervaringsgesprekken. Een gesprek met mensen die er over kunnen meepraten. Dat stuk waar jij mee zit, dat stuk dat je zo moeilijk uitgelegd krijgt aan de mensen naast je. Nodig hen uit op deze namiddag of kom gewoon zelf, alleen… om dan te vertrekken met het idee dat je er minder alleen in staat dan je denkt? Misschien raak je geïnspireerd of gemotiveerd. Misschien doet het gewoon deugd dat iemand anders het (ook) eens vertelt.

Want: Ge zijt niet alleen die verbinden moeilijk vindt… Onzichtbare drempels die maken dat je het moeilijk vindt om een gesprek aan te gaan, om te socializen, om jezelf te kunnen,… Onze veerkrachtexperten vertellen over hun drempels. Hoe ze toch proberen waardig en vol wankelmoed deel te nemen aan het leven.

Tickets en info vind je hier.

___

Poëziel
Vrijdag 8 oktober

An Dours schrijft sinds haar 11e poëzie. Het zijn stukjes ziel die naar buiten druppelen. Stukjes die vertellen hoe haar ziel hier probeert te landen. In deze wereld. Soms voelt het als een psychische kwetsbaarheid. Soms voelt het als durven dansen midden in de storm. Soms voelt het als winnen, soms als overwinnen. Ze neemt je mee op reis en langs haar woorden kom je richtingaanwijzers naar jezelf tegen. Ze legt een stukje muziek op en durft misschien mee te zingen.

Tickets en info vind je hier.